kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hľadáte lásku na internete?

Hovoríte si, že topiaci sa aj slamky chytá, alebo je vám myšlienka hľadania partnera v tomto celosvetovom komunikačnom prostriedku sympatická? Tak ako sa v minulosti pozeralo na ľudí, ktorí si hľadali partnera cez inzerát ako na zúfalcov, mnohí si tento názor preniesli aj na internet. Zdanie však v tomto prípade klame.
 
Ako to s tou láskou vlastne je?
Staré príslovie hovorí, že ten kto hľadá, nakoniec aj nájde. Pri láske to však neplatí vždy. Čím viac sa človek sústredí na to, že ju hľadá, teda hľadá toho najvhodnejšieho partnera, tým sa láska pred nami viac ukrýva. A práve mnohé z nás stretli svoju skutočnú lásku vo chvíli, keď ju vôbec nehľadali, či dokonca mali po svojom boku iného partnera.

Čo pre osamelé srdcia?
Dôležité je nevzdávať sa a nezatrpknúť. Isto vám už vaša mama hovorila, že musíte chodiť medzi ľudí a neustále sa zoznamovať s niekým novým. A chodiť netreba vždy medzi ľudí len osobne, možno to spraviť aj virtuálne. Práve na to je vynikajúcim pomocníkom internet, kde na virtuálnych chatoch možno stretnúť tie najrozličnejšie typy ľudí. Zvyčajne ich spájajú spoločné záujmy či problémy.

Podľa psychológov je internet veľmi zaujímavým fenoménom, pretože na diaľku umožňuje nielen uvoľnenejšiu komunikáciu, ale pre mnohých je aj možnosťou ako čiastočne upraviť svoju identitu. Veľká časť našej každodennej komunikácie sa presúva práve do virtuálneho sveta, kde majú mnohí z nás často aj niekoľko desiatok priateľov či známych. Ich rady či povzbudenie môžu byť v náročných životných situáciách veľkou oporou. A od takejto duševnej spriaznenosti  je to už len krôčik ku flirtu.

Internetové lásky
Veru tak, iskra náklonnosti môže preskočiť aj vo virtuálnom svete internetovej komunity, a nie je vôbec zriedkavá. Aj u nás už existujú páry, ktoré sa po niekoľkotýždňovej „internetovej“ známosti stretli naživo a zanedlho im dokonca zvonili nad hlavami aj svadobné zvony.

Vo chvíľach, kedy si zúfate vo svojej samote a hovoríte si, že na vás už Amor definitívne zabudol, myslite hlavne na to, že láska potrebuje svoj čas a tie správne podmienky. Pri hľadaní partnera a pri „oťukávaní“ tých potenciálnych, nezabúdajte na úprimnosť, aj keď vás to môže spoza klávesnice a monitoru zvádzať, aby ste zo seba robili niekoho, kým v skutočnosti nie ste.

Jedného dňa sa šťastie usmeje
Lásku možno nájsť kdekoľvek a internet je úplne novým svetom, v ktorom neexistujú hranice, ktoré by vám mohli zabrániť, aby ste si aj vy našli niekoho, s kým vám bude aj v skutočnom živote nádherne. Či už teda nájdete svojho vyvoleného na internete, alebo sa s ním zrazíte pri pulte s teplými rožkami, dôležité je lásku spoznať a chrániť si ju.


Somarinky | stály odkaz

Komentáre

  1. ano, na nete
    clovek moze komunikovat o vsetkom moznom, dokonca sa moze velmi tesit na niecie maily, slova utrzene v tomto priestore mozu boliet ako naozajstne. ALE:
    Ja osobne trvam na tom, ze laska a partnersky vztah nemozu byt skutocne bez fyzickej pritazlivosti a bez akejsi hmotnej stranky... proste tych kazdodennych veci, ktore v beznom zivote zvladame. To ostatne je iluzia. Moze byt krasna, ale je to iluzia a hra.
    Takze ak sa ludia zoznamia nez net, fajn, ale aby to bol vztah, musi to pokracovat v reali.
    publikované: 17.11.2006 16:13:00 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. fakt
    cez net sa da aj zamilovat, ale to prekvapko potom, ze dotycny je uuuuplne iny, je dost neprijemne :)
    publikované: 17.11.2006 16:21:56 | autor: karamelka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. karamelka ,
    nie je to vzdy tak :)
    publikované: 17.11.2006 19:27:35 | autor: :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja si dovolim vyjadrit svoj skromny nazor
    mojho draheho som nasla na internete a uz sme spolu stastne spolunazivajuci:) celkom peknych par mesiacov.
    publikované: 17.11.2006 22:37:20 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. twee
    aj ja :-P
    Na nete to zacalo, ked spolu nie sme, piseme si, ale vztah pokracuje naozaj. V reali.
    Takze existuje to.
    publikované: 18.11.2006 08:18:23 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014