kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Oslňte leskom svojich vlasov

Zdá sa vám, že vaše vlasy sú v zúfalom stave a strácajú na intenzite svojho lesku? Ak túžite po žiarivo lesklej hrive, mali by ste vedieť, že krása pramení najmä zvnútra. Preto skôr, ako si objednáte termín u vášho „strihorukého Edwarda“, pokúste sa najskôr zmeniť spôsob ošetrovania svojich vlasov a zvoľte správnu výživu, ktorá je základom úspechu na ceste k pevným, zdravým a lesklým vlasom.
Upravte si denné menu
Najväčším nepriateľom krásnych vlasov je nesprávna životospráva, ktorej úprava (ako všetky vieme) dá niekedy poriadne zabrať.

Do každodenného jedálneho lístka bezpodmienečne zaraďte dostatok čerstvého ovocia a zeleniny a celozrnné potraviny, bohaté na vlákninu a vitamín B6. Tento vitamín obsahuje aj ryža, pšenica, droždie, či banány. Vlasom tak dodáte látku, ktorá je nevyhnutná na ich regeneráciu a postará sa o to, aby sa z vašich matných vlasov opäť stala lesklá štica.

Vaša strava by mala byť bohatá na zinok, ktorý podporuje rast vlasov, a železo, ktoré zabraňuje ich vypadávaniu. K potravinám s vysokým obsahom zinku patria ryby, šampiňóny a tekvicové jadierka. O pružnosť, lesk a celkové zdravie vlasov sa stará aj kremík, ktorého hlavným zdrojom sú uhorky, šalát, či cibuľa.

Nezabúdajte na príjem tekutín! Pružnosť, hebkosť a výrazný lesk priamoúmerne závisia aj od ich dostatočne prijatého množstva.

Nečakajte, že úprava jedálneho lístka prinesie želanú zmenu v priebehu pár nocí. Buďte trpezliví, pretože zlepšenie sa obvykle dostaví až po niekoľkých mesiacoch.

Overení domáci pomocníci
Lesklú a žiarivú hrivu vyčaruje z vašich vlasov petržlenová vňať. S tonikom z petržlenu ich rýchlo dostanete do výbornej formy.

Tip: zmiešajte 1 polievkovú lyžicu sušeného petržlenu zalejte vriacou vodou, nechajte 15 minút vyluhovať, preceďte a nechajte vychladnúť. Takto získané tonikum dôkladne vmasírujte do mokrých vlasov a po 15 minútach vlasy dôkladne opláchnite.

Lesk vlasom dodá aj pivo. Po umytí vlasov votrite tento zázračný chmeľový mok do vlasov a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom vlasy dôkladne opláchnite a zopár kvapkami piva si premasírujte vlasovú pokožku a už neoplachujte.

Môžete vyskúšať aj obľúbený recept rakúskej cisárovnej Alžbety, ktorá si svoju obdivuhodnú „korunu krásy“ umývala raz týždenne a pravidelne si vlasy oplachovala vo vaječnom koňaku, ktorý jej vlasom dodal výnimočný lesk.

Na lesk vlasov má pozitívny účinok aj citrón. Ak vlasy opláchnete vlažnou vodou a pridáte do nej pár kvapiek citrónu, budete prekvapená výsledným žiarivým efektom. 

Kaderník v žiadnom prípade nie je zárukou krásnych a zdravých vlasov. Či budú zdravé, silné a lesklé závisí v prvom rade od vás, tak nenechajte nič na náhodu. 

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014