kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je to láska na celý život?

O láske, ako o kapitole samej o sebe, sa už popísali nespočetné množstvá článkov, úvah aj kníh. Ako to však s láskou na celý život je? Môže takáto láska existovať, a ak áno, má šancu prežiť v dobe, kedy sa nevera berie ako samozrejmosť?
Konečne sme sa našli!
Poznáte to. Čerstvá láska dokáže i hory prenášať, a tak nie je ničím nezvyčajným, ak čerstvo zaľúbený pár začne už po pár dňoch plánovať spoločnú budúcnosť, pristaví sa pri každom výklade zlatníctva a vyberá obrúčky, či podobné „výstrelky“ zamilovanosti. Podstatná otázka pritom zatiaľ drieme niekde za pecou, a ani nikto sa ňou nezaoberá.

Keď láska pominie
Vydržať byť zamilovaný až po uši počas celého vzťahu sa nepodarí hádam nikomu. Preto je na mieste otázka, čo nám zostane, keď láska pominie? Budeme mať témy na rozhovor, ostane nám niečo viac ako pozeranie sa jeden druhému hlboko do očí? Je vzťah perspektívny, má ten druhý vlastnosti, ktoré sú pre mňa prioritou? Ak ste si na všetky otázky (a tie nie sú ani zďaleka vyčerpané) odpovedali aspoň raz NIE, popremýšľajte nad perspektívnosťou vášho vzťahu. Do konca života asi nevydrží.

Sú však prípady, kedy partnerka partnera niektorými vlastnosťami skutočne vytáča, ale on si ju inú už nevie ani predstaviť. Ide teda o to, či sú dvaja ochotní vzájomne si akceptovať chyby a vrtochy. Pretože s láskou sa obyčajne vytratí aj závoj, ktorý schovával všetky partnerove nedostatky.

Čo s neverou?
Dokážete odpustiť neveru? Alebo to znamená, že ak vás partner podvedie, už vás neľúbi? Nemusí, ale môže to byť pravda. Hovorí sa, že príležitosť robí zlodeja, a tak náhodná nevera nemusí byť znamením vyprchania partnerovho citu k vám. Skúste si sama sebe v tichosti úprimne odpovedať, či dokážete byť celý život verná jednému mužovi. Sebe sme vždy ochotné tolerovať viac ako partnerovi.

Ak dokážete prehltnúť mnohé nepríjemnosti, ktoré so sebou život vo zväzku prináša, tešte sa na lásku, ktorá vám vydrží celý život. Vo vzťahu nejde vždy len o vášnivú lásku, alebo snáď áno?

Jeden môj známy múdro poznamenal, že „bláboly“ o láske nemožno brať vážne, a tak budeme zrejme nútené, odskúšať si lásku na celý život na vlastnej koži.

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014