kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Otvorte náruč novej láske

Ak ste už dlhšie obdobie osamelou bežkyňou, nebojte sa kráčať láske v ústrety! A aj v prípade, že na žiadnu novú práve nemáte chuť. Na láske je totiž najkrajšie to, že ľúbime a sme milovaní. Vďaka nej sme síce zraniteľnejší či citlivejší, ale na druhej strane ľudskejší. Len málo vecí nám dokáže dodať viac energie a väčší pocit šťastia ako láska! Nemajte z nej preto strach...
 
Poupratujte si vo svojej duši

Ak túžite po novej láske, je dôležité, aby ste sa zamerali najprv na seba. Prvým krokom k úspechu je zabudnúť na predchádzajúci vzťah a bolesť, ktorou ste museli prejsť. Porozmýšľajte, v čom vám bývalý partner nevyhovoval, čo ste mohli vy osobne robiť lepšie, prečo vám to spolu nevyšlo. V každom prípade si nič nevyčítajte, snažte sa z toho poučiť, zahodiť minulosť za hlavu a sústrediť sa na dnešok.

Zahoďte strach na smetisko
Síce túžite po novom vzťahu, len akosi vždy, keď sa na obzore objaví niekto potenciálny, cúvnete. Možno sa obávate novej lásky a bojíte sa ďalšieho sklamania. Lenže váš strach je iracionálny a vy sa bojíte niečoho, čo ste ešte neskúsili. Nikde nie je napísané pravidlo, že ak vám to s jedným mužom „neklaplo“, nevyjde to ani s druhým. Práve naopak. Pri novom flirte je to ako s hrou. Kto nepokúša, nemôže vyhrať!

Strach môže byť skrytý aj za pohodlím nazývaným single život. Ľudia, ktorí si zvykli na vlastné teritórium a nechcú doňho vpustiť žiadneho „votrelca“, majú zväčša obavy, že partner by ich obmedzoval, čím by stratili svoju slobodu. „Voľnosť“ však nie je synonymom pre život bez lásky. Aj v partnerstve si môžeme zachovať svoje hobby, nájsť si čas na priateľov, rodinu či vyhradiť si priestor pre seba. Jedno nevylučuje druhé!

Naučte sa milovať samú seba
Život nám často komplikuje nedostatok zdravej sebalásky. Skúste sa na seba pozerať menej kritickým okom a zmeňte postoj k sebe samej. Ak sa naučíte milovať svoju „maličkosť“ aj bez toho, aby ste mali postavu ako modelka či finančne dobre zaplatenú prácu, budete sa tešiť oveľa viac z každodenných  drobností a všimnú si to na vás aj ostatní. A ani nová láska nenechá na seba dlho čakať!

Spoznajte nových ľudí
Ten, kto sa cíti dobre, vyžaruje zo seba pozitívne vibrácie, ktoré priťahujú úsmevy a pohľady druhých. Ak k dobrému pocitu pridáte kus otvorenosti, budete pôsobiť uvoľnene. Výborný predpoklad k tomu, aby ste spoznali nových ľudí! Nemusí to byť hneď potenciálny partner, stačí, že si rozšírite okruh vašich známych. Aj oni majú možno nezadaných kamarátov, s ktorými vás môžu zoznámiť.

Hľadajte príležitosť
Lásku si človek nenaprogramuje. Pravdou zostáva aj to, že čím viac ju očakávame, tým viac mlčí. Na druhej strane, pravdepodobnosť, že ju stretnete doma na gauči pri televízii, je takmer nulová. Vyrazte párkrát do týždňa do spoločnosti. Či už zájdete na kávu s priateľmi, do fitness štúdia alebo na výstavu, je úplne jedno. Hlavne, aby ste boli medzi ľuďmi a mali tak príležitosť „naraziť“ na novú lásku!

Nebojte sa flirtovať
Naučiť sa flirtovať je vo svojej podstate umením, ale takým, ktoré zvládne každý. Nejdeme vás však nahovárať na vyzývavé pohľady či hlučné správanie a ani na to, aby ste sa navliekli do šiat s hlbokým výstrihom. Chceme vám dodať len trošku guráže! Obzerajte sa okolo seba s otvorenými očami. Určite prídete na to, že mnohým nie ste ľahostajná. Pocit „žiadanosti“ vám dodá viac sebadôvery a tú na „love za novou láskou“ potrebujete.

A na záver ešte jedna rada. Nebojte sa usmiať sa na muža, ktorý vám je sympatický či nadviazať s ním komunikáciu. Čo na tom, že ste žena? Pamätajte, aj láske treba pomôcť...

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014