kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako by mal vyzerať zdravý vzťah?

Láska a vášeň nie sú ani zďaleka jedinými meradlami, ktorými je potrebné váš milostný vzťah merať. Zdravý vzťah sa totiž skladá z omnoho širšej mozaiky než je len sexuálna frekvencia či romantické večere. A ak chcete, aby vám váš vzťah „klapal“ dlhodobo, musí byť zdravý a so solídnymi základmi.
Aj keď často na prvý pohľad všetko vyzerá byť v poriadku, a to hlavne v začiatkoch, skutočnosť môže byť úplne odlišná. Pod povrchom sa skrýva mnoho problémov a nemusíte o nich vedieť ani vy dvaja – hlavní aktéri vzťahu. Možno si myslíte, že každý vzťah musí mať aj svoje problémy, čo je úplne prirodzené, avšak ak vyzerá ako horská dráha a vy ste raz úplne na dne a o pár dní zase lietate v oblakoch, aby ste sa nasledujúci týždeň rozišli a potom opäť dali „dokopy“, tak u vás niečo nie je v poriadku.

Skrytá hrozba
Prirodzene, aj keď nezachádzate až do takýchto extrémov, hlboko pod povrchom, tam kde cítite istú nespokojnosť so svojím vzťahom, už drieme „choroba“, na ktorú vaša láska môže zomrieť.

V zdravom vzťahu sú dvaja vyrovnaní partneri, ktorí sa prirodzene milujú a vedia spolu riešiť problémové situácie a rovnako dobre si spolu užiť aj všetky pekné chvíľky a zábavu. Áno, či už riešite nejaký problém vy, partner, alebo je to spoločné „trápenie“, mali by ste si byť vždy oporou. Neznamená, že je potrebné druhú stranu zbavovať jej polovice zodpovednosti, či povinností, ale ak človek vie, že má po boku oporu, jednoducho niekoho, kto muverí a vie byť spoľahlivý, tak sa riešia aj tie najsmutnejšie a najvážnejšie problémy omnoho ľahšie. Nachádzate vo svojom partnerovi takúto oporu? A má ju on vo vás?

Priatelia i milenci
Váš partner by mal byť i vaším priateľom. Nemusí to byť bezpodmienečne najlepší priateľ, veď možno je vašou najlepšou priateľkou kamarátka z detstva, avšak úprimné priateľstvo medzi partnermi je základom. Len takto môžete byť k sebe dostatočne otvorení a zdôverovať sa navzájom so svojimi myšlienkami – i tými najhlúpejšími, či najsmiešnejšími, ale tiež starosťami a radosťami, ktoré prežívate. Je potrebné, aby ste boli k sebe úplne úprimní, inak partner nebude vedieť čo prežívate vo svojom vnútri a nemôže vám byť oporou. A platí to aj naopak.

Tu je veľmi dôležité tiež, aby ste si nič navzájom nepredstierali. Ak ste neporiadna, alebo máte iný nedostatok, za ktorý sa hanbíte, priznajte to otvorene. Je to vynikajúci štartovací okamžik, aby ste na sebe popracovali a vylepšovali sa. Každý z nás má nejaké „muchy“ a tie nás robia takými jedinečnými, a práve to na nás partner miluje.

Nechoďte proti svojej prirodzenosti
Neustávajte v úsilí neustále sa zlepšovať, berte však aj ohľad na to, že isté povahové črty či zvyky už jednoducho nezmeníte a partner vás musí milovať aj s nimi. A ak sa s tým nevie zmieriť, tak je to úplne jasné znamenie, že sa k sebe nehodíte.

Jedným zo znamení dobrého vzťahu je aj dobrý sex. I keď si dobrý sex môžete užívať i bez pevného vzťahu, a ako sa hovorí bez lásky, v dobrom vzťahu hrá kvalitný sexuálny život svoju dôležitú a nezastupiteľnú úlohu. Otvorenosťou vyriešite všetky svoje prípadné problémy, a tak ich odstránite už v počiatkoch, skôr než sa z nich stanú hlboko zakorenené „obludy“ ničiace vzťah ako taký.

Našli ste ho?
Ak ste zistili, že máte po svojom boku partnera, s ktorým sa môžete schuti zasmiať aj si poplakať, ak viete, že s ním zvládnete veľké i malé problémy, a ak viete, že sa pred ním nemusíte hanbiť za to aká ste, a že vás miluje s vašimi slabosťami i prednosťami, tak si môžete byť istá, že máte zdravý vzťah, ktorý má pred sebou budúcnosť.

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014