kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Muži a upratovanie - môže to fungovať?

Muži sa zvyčajne do domáceho upratovania príliš nehrnú. Ich polovičky im to často vyčítajú, avšak ukazuje sa, že na to muži majú svoje dôvody. A zďaleka nie vo všetkých prípadoch ide len o lenivosť a pohodlnosť.
 
Japonskí vedci, ktorým upratovanie leží na srdci, prišli s teóriou, že muži neradi upratujú preto, že sa snažia chrániť si zdravie. Pri domácom upratovaní sú ohrozovaní prachom, na ktorý môžu mať omnoho silnejšiu alergiu než ženy.

Zákerné alergény
Výsledky prieskumu verejnej mienky na vzorke 700 mužov i žien preukázali, že muži reagovali na 33 z 35 skúmaných alergénov, kým ženy iba na desať z nich. Tento prieskum by mal byť potvrdením teórie, že upratovanie sa pre mužov nehodí.

Dobré správy
Dobrou správou však je, ako potvrdili nielen japonské ženy, že v domácnosti je možné vykonávať mnoho prác, pri ktorých človek s prachom neprichádza vo zvýšenej miere do kontaktu. Medzi práce, ktoré by odporučili všetkým mužom alergickým na prach je umývanie kúpeľne, toaliet, riadu, pranie, žehlenie, varenie alebo starostlivosť o deti.

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014