kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako si udržať letné opálenie

Priviezla si si od mora krásne čokoládovú farbu a chceš, aby ti čo najdlhšie vydržala? Máme pre teba niekoľko tipov, ako si opálenie udržať a predĺžiť jeho trvanie!
Ako dlho nám farba vydrží?

Opálení nám vydrží většinou 2 - 4 týdny po posledním pobytu na sluníčku. Pokožka má schopnost se regenerovat, což se projevuje postupným odlupováním vrchní části. Tento proces regenerace a obnovy kůže trvá zhruba 28 dní.


Ako často užívať prípravky po opaľovaní?

Po každom vyhrievaní na slniečku! Tieto krémy „po opaľovaní“ totiž neslúžia len na udržanie opáleného tónu pleti, ale sú tiež výživné a pomáhajú slnkom vysilenej pokožke znovu nabrať silu. Prípravky by sa mali používať pravidelne, aby sa pokožka zbytočne nevysušovala. Hlavne po návrate od mora by si mala pleť celého tela ošetrovať aspoň celý nasledujúci týždeň.


Prečo je také nutné pokožku hydratovať?

Krásne opálenie ti vydrží dlhšie, keď sa pokožka nevysušuje. Pokiaľ ju po opaľovaní neošetríš, veľmi rýchle sa na nej začnú tvoriť šupinky, vrchná vrstva sa obnoví a opálenie zmizne.


Pomoc, opálenie mizne, čo teraz?

Svoje opálenie môžeš predĺžiť buď pomocou samoopaľovacích prípravkov, krémov a sprejov, alebo občasnou návštevou solária.


SAMOOPAĽOVACIE KRÉMY

Ako na to?


1) Použi peeling!

Ešte kým použiješ samoopaľovací krém, je dobré urobiť si peeling! Vďaka tomu nebude pokožka vstrebávať na niektorých miestach viac krému a nevzniknú také škaredé fľaky. Peeling je dobré používať pravidelne, aby sa odstránili nečistoty na pokožke a odumreté čiastočky kože. Tvoja pokožka sa po ňom vždy krásne rozžiari a vyzerá omnoho zdravšie. Pozor, pred „samoopaľovaním“ nikdy nepoužívaj peeling s vysokým obsahom oleja – ten bráni v správnej absorpcii samoopaľovacej emulzie.


2) Dosucha!

Dôležité je pred nanášaním krému pozorne vysušiť všetky kvapôčky vody na tele, ktoré tu zostali po sprchovaní. Aj vďaka nim by si mohla získať nepekné fľaky.


3) 3) Pozor na lakte, kolená a členky

Pri nanášaní je lepšie začať s menším množstvom krému a postupne pridávať. Pozor na častú chybu - na miesta, ako sú lakte, kolená alebo členky je lepšie naniesť menej krému, pretože v týchto miestach je viac kože, a tak sa ľahko stane, že budú po stmavnutí krému tmavšie ako ostatné plochy tvojho tela! Pokiaľ tomu chceš zabrániť, môžeš na tieto miesta najskôr naniesť trochu telového mlieka a až potom samoopaľovací krém.


4) 4) Ako dlho to trvá?

K sfarbeniu dôjde u väčšiny samoopaľovacích krémov približne po 4 – 5 hodinách, ale proces môže podľa typu pleti trvať až 24 hodín. Odtieň vydrží väčšinou 3 – 7 dní.


SOLÁRIUM


Ako sa opaľovať v solárku?


1) Peeling celého tela

Peeling vykonaný deň pred návštevou solária pomôže k rýchlejšiemu, rovnomernejšiemu a dlhodobejšiemu opáleniu.


2) Používaj špeciálne prípravky

Každý máme iný typ kože a inú citlivosť. Pri opaľovaní v solárku preto vždy používaj iba klinicky testované špeciálne prípravky určené pre opaľovanie v soláriu zodpovedajúce typu tvojej kože.


3) 3) Špeciálne okuliare

Pri opaľovaní používaj vždy špeciálne okuliare určené pre solárium. UV žiarenie, ktoré by preniklo priamo do oka, môže spôsobiť krátkodobé či dokonca trvalé poškodenie očí.


4) Bez mejkapu a parfumu

Parfum a mejkap môžu reagovať na UV lúče. Pri opaľovaní by preto koža mala byť bez kozmetických prípravkov! Pretože niektoré z týchto prípravkov prenikajú hlboko do kože, mala by byť koža aspoň tri hodiny pred návštevou solária očistená.


5) Na čo pozor!

Pred ani hneď po opaľovaní v solárku sa nesprchuj. Sprchovanie pred opaľovaním zmyje ochranný film pokožky, ktorá sa tak stáva veľmi citlivou a UV žiarenie by pre ňu mohlo byť nebezpečné. Po opaľovaní prebieha v koži ešte 2 – 3 hodiny biologický proces premeny UV žiarenia. Sprchovanie by tento proces predčasne ukončilo a účinok solária by tak nebol dokonalý!


6) Krémy po opaľovaní

Zabudnúť nesmieš ani na prípravky po opaľovaní, ktoré podporujú hydratáciu a regeneráciu pokožky a s pomocou ktorých účinok solárka predĺžiš.


Rôzne | stály odkaz

Komentáre

  1. mno...
    zaujalo ma to s tým solárkom.. hádam len dodám, davájte si pozor na to, ze medzi 2 návstevami solárka musí byt pauza minimálne 24 hodín.. inak sa perfektne spálite..
    publikované: 21.08.2007 22:49:59 | autor: amidala (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    no ja praveze len ked chodim za sebou kazdy den tak len vtedy vidim nieco na sebe :)
    publikované: 26.05.2010 09:32:09 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. .
    very good:-)
    publikované: 18.07.2012 12:31:38 | autor: Jezisek (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014