kejsi

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj muži majú svoje „muchy“!

Perfektný chlap? Všetko iné, len nie to! Nikto nie je dokonalý. Ani muži, aj keď si to mnohí o sebe myslia. Každopádne, milujeme ich aj napriek malým nedostatkom, proti ktorým existuje pár trikov. Pokiaľ sú ich „muchy“ v norme, môžeme sa naučiť, ako s nimi bojovať a žiť.
 
Pracuje priveľa
Muži sa snažia zarobiť dostatočné množstvo peňazí, aby finančne zabezpečili rodinu, a tak imponovali svojim polovičkám. Úspech v práci posilňuje ich mužské ego a sebavedomie. Niekedy to však preháňajú a miesto partnera či manžela, má žena doma mašinu na výrobu peňazí, ktorá trávi väčšinu času v práci.

Čo môžete proti tomu urobiť? Tešte sa z ich úspechu a nevyčítajte im hodiny nadčasov strávené v robote. Snáď sami pochopia, že nielen profesia, ale aj  ich osobný život, do ktorého neodlučiteľne patrí čas na lásku, je dôležitý. Skúste raz na svojho drahého čakať pri vašom obľúbenom filme. Keď vás uvidí na gauči schúlenú a osamotenú, nabudúce sa pravdepodobne pripojí k vám.

Koniec romantikov
Aj vy máte pocit, že éra romantikov skončila? Síce rád varí, ale večera pri sviečkach? To by mu  ani vo sne nenapadlo? A ak náhodou niečo také vystrojíte vy, pošle na vás nechápavý pohľad: „Máme doma výpadok elektriny?“ Nezúfajte! On to tak nemyslí, len nevie, ako to chodí!

Čo môžete proti tomu urobiť? Je pravda, že z tohto tvrdého oriešku dokonalého romantika nespravíte, ale o to predsa nejde. Stačí, keď sa bude tešiť z romantického večeru s vami. Navarte mu obľúbené jedlo, k nemu pivo alebo víno a naservírujte ho spolu so sviečkami a vázou plnou kvetín na stôl. Kulisu nech tvorí pekná hudba. Vaša úprimná radosť zo spoločnej chvíle ho prinúti odmeniť vás vášnivým bozkom, lebo si uvedomí, ako fantasticky sa cíti!

Sukničkár
Aj ten váš patrí k väčšine, ktorá sa na ulici či v spoločnosti obzrie za každou sukňou? Alebo príležitostne strúha „frajera“? Nechápte to v zlom, ale chlapi sa tvária len na oko takí silní a mužní. V skutočnosti si potrebujú iba potvrdiť svoju „mužskosť“, a tak sa snažia dostať to, čo im chýba. Netrápte sa! Je to normálne a prirodzené!

Čo môžete proti tomu urobiť? Ak sa nabudúce spolu ocitnete v spoločnosti, nechajte svojho drahého chvíľu samého. Po chvíli sa vráťte s rozžiareným úsmevom na tvári a s otázkou: „Tak ako, zlatíčko, bavíš sa dobre?“ Bez toho, aby ste počkali na odpoveď, znova zmiznite. Keď sa stratíte v dave a ten váš nebude chcieť „prehrať“, verte, on si vás nájde a po celý čas sa bude venovať už iba vám!

Mlčanlivý ako ryba
Mužom sa veľmi nechce rozprávať do vetra a plytvať slovami, pretože časť mozgu, prislúchajúcu pocitom a reči, nemajú tak rozvinutú ako ženy. A navyše, chlapi neznášajú konflikty, preto miesto toho, aby hovorili, radšej mlčia.

Čo môžete proti tomu urobiť? Ukážte mu, že rozhovor nemusí vždy smerovať k riešeniu problému. Ako? Stačí skutočne málo. Napríklad pri večeri sa snažte nadviazať komunikáciu otázkou, aký mal deň a zaujímať sa viac o jeho koníčky. Naučíte ho tak, že rozhovor môže byť príjemným relaxom a uvoľnením na konci dňa a môže sa stať každodenným rituálom, ktorý utuží váš vzťah.

Strach z blízkosti
Typický chlap: plánuje s vami spoločný víkend a odrazu sa ho zmocní „horúčka zo stresu z blízkosti“. V najhoršom prípade cúvne a odvolá celú akciu, a radšej zájde s kamarátmi na pivo. Je však viac ako jasné, že príliš veľa odstupu lásku zabíja, podobne ako priveľa blízkosti.

Čo môžete proti tomu urobiť? Ak má váš partner strach z blízkosti, ktorou by ste mohli narušiť jeho „slobodu“, máte pocit, že sa jeden druhému odcudzujete. Povedzte mu to priamo a na rovinu!  Vysvetlite mu, že ho nechcete obrať o čas trávený s jeho priateľmi, ale boli by ste radi, keby sa venoval aj vám. Stretávajte sa častejšie so svojimi známymi a organizujte si svoj voľný čas aj bez neho! Doprajte mu, aby ste mu chýbali a aby túžil po vašej blízkosti!

Somarinky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014